Deze opdrachtgevers kiezen CoachNetwerk voor de professionele ontwikkeling van hun medewerkers:

Ambitie met een grote M

Auteur: Maleene de Ridder

maleene.deridder@coachnetwerk.nl

Als je geneeskunde gaat studeren, heb je grote dromen en ambities: je wilt mensen helpen en beter maken, goed worden in je vak, een echte bijdrage aan de maatschappij leveren. Toch ervaren vrouwelijke artsen soms, als zij wat verder komen in hun loopbaan, dat die ambities zwaarder gaan vallen of door alle drukte langzaam uit beeld verdwijnen, zeker wanneer zij ook kiezen voor een gezin.

Als een artsenleven dan gaat voelen als overleven, kiezen veel vrouwen ervoor om alles wat 'minder' te gaan doen. Om in te leveren op hun dromen, op hun ambities en op zichzelf. Niet nodig, zegt Maleene de Ridder: u kunt uw leven zélf leiden zoals u dat wilt – als u echt durft te kiezen waar u voor wilt gaan.

'Ambities met een grote M' laat zien hoe u de keuzes kunt maken die werkelijk bij u passen, en hoe u uw eigen professionele en persoonlijke ambities ten volle kunt benutten en waarmaken.
Daarnaast geven elf vrouwelijke artsen in openhartige interviews een inkijk in de loopbaankeuzes die zij maakten in hun leven.

Het boek is recht vanuit en voor de praktijk geschreven, met veel direct toepasbare tips en adviezen. In haar werk begeleidt Maleene de Ridder artsen, assistenten-in-opleiding en maatschappen met vragen op gebied van loopbaan- en leiderschapsontwikkeling, persoonlijke effectiviteit, samenwerken en communicatie.

 

Terug naar overzicht boeken