Deze opdrachtgevers kiezen CoachNetwerk voor de professionele ontwikkeling van hun medewerkers:

Verbaal Judo

 

Aanleiding

In onze communicatie vinden geregeld bedekte verbale aanvallen plaats die de sfeer negatief beïnvloeden. Hoe beter je deze leert herkennen en hoe beter je ze leert neutraliseren, hoe meer effectief de omgang en communicatie tussen mensen wordt.

Blijf je ook wel eens met het onderhuidse gevoel zitten dat er meer aan de hand is, nadat iemand een opmerking plaatste waarin jij duidelijk een ondertoontje hoorde? En krijg je wel eens zo’n verdekte, verbale aanval en weet je niet goed hoe je daarop kunt reageren? Volg dan de workshop verbaal judo.

Verbaal judo is een gesprekstechniek waarmee je op een prettige en relatief eenvoudige manier verdekte, verbale aanvallen kunt neutraliseren.

Doel van de training

Na afloop van de workshop ben je in staat om een bedekte verbale aanval te herkennen, een adequate reactie te formuleren en heb je zicht op mogelijke reactiepatronen van je gesprekspartner. 

Voor wie?

Voor iedereen die het gevoel heeft niet goed te kunnen reageren op vervelende opmerkingen van anderen, opmerkingen waarmee niets aan de hand lijkt te zijn maar die je toch een onprettig gevoel geven omdat je onbewust weet dat ze negatief bedoeld zijn.

Inhoud

In de workshop ga je op interactieve wijze aan de slag met de twee componenten van verbaal judo: de achterliggende attitude en de gesprekstechniek zelf.

Daarna ruimen we tijd in om nader kennis te maken met de meest voorkomende typen bedekte verbale aanvallen en leren we hoe we ermee om kunnen gaan. We pakken daarbij voorbeelden uit de dagelijkse werk- of privésituatie.

Deel 1 De attitude:

Drie voorwaarden om verbale zelfverdediging te kunnen toepassen zijn:

  • herkennen en begrijpen wat op dat moment werkelijk aan de hand is;
  • luisteren zonder direct (intern) te oordelen;
  • adequaat reageren.

Deel 2 De gesprekstechniek:

Korte uitleg van de meest voorkomende patronen. Aan de slag met voorbeelden uit de praktijk, individueel, in groepjes en plenair.

Deel 3 De toepassing:

Op basis van de toepassing in groepjes maak je een keuze uit de voor jou meest passende eerste oefenstap en werk je deze uit. Uitwisseling plenair en laatste toepassingstips voor de praktijk van alledag.

Algemene gegevens

Duur: een dagdeel 
Hoe: in company
Wie: Hennie de Kler

Optioneel

Optioneel worden twee individuele coachsessies aangeboden.

Bereikbaar via

Voor meer informatie neem je contact op met Hennie de Kler, hennie.dekler@coachnetwerk.nl.