Deze opdrachtgevers kiezen CoachNetwerk voor de professionele ontwikkeling van hun medewerkers:

Senioriteit en kwaliteit

 

Aanleiding

Frits is 57 en al bijna 30 jaar werkt hij hier in het bedrijf;  opgeklommen in functie en op verschillende afdelingen. Ja hoor, nog wel met plezier, maar toch anders dan vroeger. Toen hij begon wist hij: hier wil ik blijven tot mijn 55ste. Dan ga ik met pensioen en op reis. Dat was heel gewoon, dat zag hij anderen in zijn omgeving doen.  

Inmiddels is hij die leeftijd al voorbij. Wat is er veel veranderd: een baan voor het leven heeft bijna niemand meer; de verhoging van de AOW leeftijd is een feit. Frits is meegegroeid met de ICT ontwikkelingen in het bedrijf. Hij merkt wel dat hij de aansluiting met zijn omgeving soms moeilijker vindt dan voorheen. Het is complexer, sneller, een andere manier van samenwerken, het collegiale contact …. Hij wil graag zijn ervaring doorgeven aan jongeren, maar weet niet hoe dat aan te pakken.  Hij wil graag zijn loopbaan betekenisvol afronden, met een goed gevoel afscheid nemen. Of hij daarbij wel wat steun kan gebruiken? Ja, graag.

Doel van de training

De kwaliteit en de mogelijkheden van senioriteit in een bedrijf benutten.
Oudere werknemers ondersteunen om de laatste fase in hun loopbaan betekenisvol vorm en inhoud  te geven.
Jongere werknemers laten profiteren van de wijsheid en ervaring van hun oudere collega’s.

Voor wie

Medewerkers vanaf  ca. 55 jaar.

Inhoud

Een programma van twee dagen.

Dag 1:
Inzicht in levensfasen en de daarbij behorende behoeften en mogelijkheden. Generaties, verschillen en overeenkomsten; intergenerationele samenwerking.
Individuele en collectieve ambities. De stip op de horizon.
Waar ligt mijn kracht, waar mijn beperking? En, hoe ga ik daar mee om? Welke veranderingen zijn gewenst? Hoe te realiseren?
Collegiale samenwerking: feedback geven en ontvangen, communiceren vanuit waarden, actie-denken, focus op inhoud, proces en relaties.
In contact gaan.

Individuele opdracht tussen de beide cursusdagen. 

Dag2
Ervaringen met de individuele opdracht presenteren. 
Tijd en prioriteit: wat is belangrijk en wat urgent. Energievreters en energiegevers. Balans werk – vrije tijd.
Oogsten en overdragen: wat heeft dit werk, dit bedrijf je tot nu toe gebracht? Wat wil je overdragen aan de volgende generatie? Wat wil je ontvangen van (jongere) collega’s en leidinggevenden? Hoe kun je dit verlangen realiseren?

Algemene gegevens

Duur : 2 dagen, los van elkaar, ca. 4 weken ertussen, of 2 aaneengesloten       dagen met een overnachting. 
Waar: Noarder Pleats, buitenverblijf, Smallebrugge. www.noarderpleats.nl 
Wie: Deelnemers zijn medewerkers van eenzelfde bedrijf of organisatie. Begeleiding door Margje Duursma, master practitioner coach, trainer en procesbegeleider.

Bereikbaar via

Margje Duursma, margje.duursma@coachnetwerk.nl